Uskoro se otvara pogon za izradu konfekcije u Zrenjaninu

Bez autora
Feb 02 2011

Jigen Sprenger je industrijalac iz Austrije, vlasnik svetski poznate kuće "Matador", koji će uskoro otvariti pogon za izradu konfekcije u Zrenjaninu. To je preduzeće za proizvodnju i trgovinu J&M Star Europe, koje planira da u narednih nekoliko godina u Vojvodini uloži značajna sredstva, kao i da zaposli veliki broj, prvenstveno mladih ljudi. Plan je da se na početku zaposli 75 ljudi, a tokom prvih šest meseci da se zaposli 150 radnika. Takođe, planirano je uspostavljanje zanatske škole, koja bi u početku imala do četiri učenika u oblasti proizvodnje, kao i jednog učenika u komercijalnoj oblasti. Cilj je razvijanje modela učenja koji garantuje kvalitetan nivo obuke u oblasti opšteg i tehničkog znanja. Planirano je da tokom prvih osamnaest meseci nivo kapaciteta bude oko 20.000 delova tekstilnih proizvoda mesečno, a početak proizvodnje obeležiće trikotažni artikli.

Uskoro se otvara pogon za izradu konfekcije u ZrenjaninuJigen Sprenger je industrijalac iz Austrije, vlasnik svetski poznate kuće "Matador", koji će uskoro otvariti pogon za izradu konfekcije u Zrenjaninu.

To je preduzeće za proizvodnju i trgovinu J&M Star Europe, koje planira da u narednih nekoliko godina u Vojvodini uloži značajna sredstva, kao i da zaposli veliki broj, prvenstveno mladih ljudi.        

Plan je da se na početku zaposli 75 ljudi, a tokom prvih šest meseci da se zaposli 150 radnika. Takođe, planirano je uspostavljanje zanatske škole, koja bi u početku imala do četiri učenika u oblasti proizvodnje, kao i jednog učenika u komercijalnoj oblasti. Cilj je razvijanje modela učenja koji garantuje kvalitetan nivo obuke u oblasti opšteg i tehničkog znanja.

Planirano je da tokom prvih osamnaest meseci nivo kapaciteta bude oko 20.000 delova tekstilnih proizvoda mesečno, a početak proizvodnje obeležiće trikotažni artikli.

U Pokrajinskom sekretarijatu za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova uspostavljen je program podsticaja stranim ulaganjima. Ovakav program uspostavljen je na republičkom, ali i na nivou lokalne samouprave,  pa će tako ova firma imati podršku u Vladi AP Vojvodine, u vidu povoljnih kreditnih linija, kao i novčane podrške za zapošljavanje novih lica. Kompanija Jigena Sprengera planira da tokom naredne dve godine investira oko 200.000 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik